Prognoza za vikend: Jeste li spremni za snijeg?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Veći dio novembra počastio nas je sunčanim vremenom i za ovo doba godine visokim temperaturama zraka, a za ”konačno” je došlo vrijeme i za zimu.

Naime, meteorolozi nam za dane vikenda prognoziraju slabije sniježne padavine i niže temperature zraka, a u nastavku pročitajte prognozu pristiglu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Subota: oblačno vrijeme sa kišom. U drugom dijelu dana u sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Obilnije padavine u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina, uglavnom, od 20 do 40, na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje od 50 do 80, lokalno i do 100 l/m2. Vjetar, umjeren do jak, na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Poslije podne vjetar u postepenom slabljenju, osim u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuje olujan jugo. Jutarnje temperature od 7 do 13, a dnevne od 12 do 18 °C.

Nedjelja: u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne i u Krajini sa susnježicom i snijegom. Poslije podne na sjeveru, zapadu i sjeverozapadu Bosne prestanak padavina. Padavine slabog do umjererenog intenziteta. Očekivana količina padavina od 5 do 10, na jugu do 15 do 25 l/m2. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu od 7 do 10, a dnevne od 3 do 8, na jugu zemlje od 9 do 12 °C, saopćeno je.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/