Medjunarodni dan djeteta obilježen u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na inicijativu Biserke Božić, predsjednice Udruženja prijatelja, građana djece i mladih s posebnim potrebama „Leptir“, već godinama djeca u Bugojnu imaju priliku pokazati svoju kreativnost i talentiranost na posebnoj manifestaciji koja se realizuje u povodu Medjunarodnog dana djeteta – 20. novembra. Mališani iz Udruženja „Sunce“, članovi Horoljubaca – Vokalnog ansambla Bugojno, Teatra Fedra , učenici Treće osnovne škole Bugojno i Udruženja „Leptir“ sinoć su u Kristalnoj sali Općine Bugojnu poslali posebnu poruku tražeći uvažavanje njihovih želja, potreba i očekivanja od odraslih.

Melisa Mekić, članica Teatra Fedra napisala je i pročitala poruku „ Kako treba svijet da razmišlja o djeci svijeta“ :

„Djetinjstvo je doba čovjekovog najsretnijeg i najslobodnijeg dijela života.

Ono je roditelj čovjekove osobnosti. Jedno od najvećih zadovoljstava djetinjstva je u misterijama koje djeca kriju od skepticizma odraslih i pretvaraju ih u svoje vlastite male mitologije.

Dijete treba pustiti da raste brzinom koja njemu odgovara.

Mnogi roditelji čine užasne greške pokušavajući da im nametnu korak odrastanja.

U tom periodu dijete treba da razvija svoje ideale.

U djetinjstvo spadaju i igra, i škola, i druženje, i zabava i sve se to može stići, samo ako je dijete naučeno

odgovornostima.

Neka djeca nemaju lijepo djetinjstvo, ali im mi možemo pomoći u okvirima naših mogućnosti.

UN svake godine obilježava 20. novembar kao Medjunarodni dan djeteta, radi boljeg razumijevanja.prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

DJECA SU NAJOSJETLJIVIJA SKUPINA KOJA TREBA ZAŠTITU,

A ČOVJEČANSTVO DUGUJE DJECI NAJBOLJE ŠTO IMA.“

Biserka Božić, predsjednica „Leptira“ i načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić skrenuli su pažnju na značaj poruka koje šalju djeca i na odgovornost odraslih za stvaranje okruženja za sretno odrastanje.

Raznovrstan program realizovan je uz podršku Samire Merdžanić („Horoljupci“ Vokalnog ansambla Bugojno), Elmedine Šabić (Udruženje „Sunce“), Vernese Manov (Teatar “Fedra” Bugojno) i učiteljice Šefike Horozović (Treća osnovne škole Bugojno) koje u Bugojnu uspješno rade, educiraju djecu i priredjuju različite sadržaje.

Eneida Alibegović/rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o