Prof. Abid Ajkunić: Trebamo se zapitati gdje nam je sport i ko ga predstavlja?

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Odluka čelnika NK Iskra Bugojno o tome da se našem portalu Bugojno-danas.info zabrani izvještavanje sa domaćih susreta NK Iskra, te zabrana bilo kakve komunikacije sa našim portalom igračima i trenerima ovog kluba kao i odluka vodstva Sportskog saveza općine Bugojno da naš portal ne smije biti dio bilo kojeg sportskog događaja u njihovoj organizaciji, izazvala je zgrožavanje među svim normalnim građanima u našem gradu koji putem našeg portala svakodnevno prate najnovija dešavanja u gradu. Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, vijećnik SDP Bugojno prof. Abid Ajkunić postavio je pitanje ko su ljudi koji su donijeli ovu odluku i kako je to zapravo moguće.

Moje četvrto pitanje po meni je za “vjerovali ili ne”. Jednom bugojanskom portalu, koji se zove Bugojno-danas.info, zabranjeno je izvještavanje sa sportskih manifestacija u našem gradu. Možete da zamislite, pa to radi Dodik, a čak je medij nazvan neprijateljskim, za što postoje i svjedoci. Zaista nemam riječi. Treba nekoga gladit, titrat i da onda imaš neku privilegiju. Ono što ne valja treba kritikovati, što valja hvaliti, a ne hodati za načelnikom i po pet puta ga stavit na tv tokom noći. Kakvo je to izvještavanje?, kazao je Ajkunić te dodao:

Ovo je sigurno na sramotu prvo nas, jer mi trebamo sazvati Skupštinu Sportskog saveza Bugojno ili vanrednu sjednicu, pa da vidimo šta se radi, gdje nam je sport i ko nam ga predstavlja. Mi sve to gledamo gore dole i još takve stvari radimo prema medijima, istakao je razočarani Ajkunić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/