Problemi za organizatore: Odgođeno izvlačenje parova Šutkovog memorijala

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Ovogodišnji, 20. jubilarni po redu memorijalni turnir „Admir  Ljubuškić – Šutak“ nije počeo po planovima organizatora. Naime,  jučer (29.06.)  bilo je planirano izvlačenje parova turnira, ali to se iz nepoznatih razloga nije desilo.

Na našu redakciju danas se javio veliki broj građana, te sportista koji će učestvovati na turniru koje je zanimalo zbog čega nije održano izvlačenje, ali od odgovornih nismo uspjeli dobiti prave razloge odgađanja.

Predsjednik Sportskog saveza Općine Bugojno Nedžad Šečić nije odgovarao na naše pozive, ali to nas i nije začudilo sa obzirom da je Šečić zbog objektivnog izvještavanja naš portal i novinare označio kao neprijatelje sporta u gradu. Kako saznaje bugojno-danas.info do sada se za seniorski dio turnira prijavilo 35 ekipa, dok je za omladinski to isto učinilo 22 ekipe. 

-Udruženja građana i sportska udruženja znaju koliko im kasne uplate i mislim da je tih 10.000 KM koliko košta prvo mjesto bilo svrshodnije upotrijebiti na neka udruženja i klubove gdje se okupljaju mladi i nalaze svoju zanimaciju, nego za turnir. Ja sam bio na terenu kada je poginuo Admir Ljubuškić –Šutak i ja sam ranjen tada, te imam pravo da kažem jer poštujem i njega i porodicu, ali taj turnir treba da se održava i da se finansira onoliko koliko se stvori od uplata i reklama. Kada sam čuo da je porodici prošle godine ponuđeno 100 KM jednokratne pomoći , a u isto vrijeme dezerteru Samiru Šečiću isplatite 4.000 KM, to je zaista vrijeđanje svih boraca, a ne samo porodice našeg Zlatnog ljiljana Admira Ljubuškića – Šutka, kazao je za naš portal profesor.dr. Ilhan Bušatlić, trenutno poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, koji je deset godina bio vijećnik Općinskog vijeća Bugojno.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/