Održana Izvještajno – izborna konferencija OO SDP BiH Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sinoć je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana Izvještajno – izborna konferencija OO SDP BiH Bugojno, a na dnevnom redu našlo se devet tački.  Konferenciji je prisustvovalo 134 do 162 delegata, a izabrani su članovi Općinskog odbora, te tri člana Nadzornog odbora.

Članovi Općinskog odbora su: Mirza Ahmetović, Abid Ajkunić, Adem Alibegović, Ante Bagarić, Osman Džaferović, Šejla Džanan, Zdravko Gavranović, Enida Hadžiabdić, Nermin Hasanagić, Alija Helez, Jasenka Herceg, Enis Horozović, Mubera Hozić, Mernes Jusufbašić, Vedrana, Kisić, Suad Krivdić, Jadranka Kunovac, Midhat Palić, Biljana Rudić, Merima Rustempašić, Muhamed Rustempašić, Muamer Subašić, Branka Šistov, Admir Škandro, Fatima Teskeredžić, Elvir Tukar, Sanel Ugarak i Damir Vuković, dok Nadzorni odbor čine: Amira Jocović, Besima Kadunić i Tarik Karamustafić.

– Kako vidite ova naša izvještajno-izborna konferencija se znatno razlikuje od onih izvještajno-izbornih konferencija kojem smo imali proteklih godina. U skladu sa donesenim odlukama na Trećem vanrednom kongresu SDP-a BiH u decembru 2014.g. uslijedu su izmjene statuta SDP-a prema kojima se predsjednici općinski i kantonalnih organizaciji biraju po principu Jedan član-jedan glas. Ja bi se ovom prilikom zahvalio svim članicama i članovima OO SDP Bugojno koji su izašli na izbore i koji su dali meni podršku kao kandidatu za predsjednika Općinske organizacije te našem bivšem predsjedniku Nijazu Helezu kao kandidatu za predsjednika Kantonalnog odbora SDP SBK. Jedan član-jedan glas je istinska demokratizacija koja je omogućila ravnopravnost svim članovima i i dala im mogućnost da učestvuju u najvažnijim pitanjima unutar partije. U narednom periodu ćemo se truditi da vratimo povjerenje građana. Želimo na Općinskim izborima 2016.godine polučiti što bolji uspjeh i pokazati da smo bili i ostali najjača politička stranka u našoj općini, kazao je predsjednik OO SDP BiH Bugojno Admir Škandro.

– Prisutnima se u obratila i potpredsjednica Foruma Mladih SDP BiH koja je u ime ove organizacije zatražila sazivanje posebne sjednice Općinskog vijeća Bugojno na temu zabrinjavajućeg položaja mladih u Bugojnu, a zatim i Nijaz Helez, novoizabrani predsjednik KO SDP SBK koji je prisutnima predočio Izvještaj o radu organa Općinske organizacije SDP BiH Bugojno za period 2009-2015.g.

– Novo rukovodtvo će imati težak zadatak jer znate da smo 2012.g bili najača partija u lokalnom parlamentu i vijeću i imali smo sedam vijećnika kao Lista za Bugojno, ali 700-800 glasova više. Novo rukovodstvo ima zadatak da sadrži na tom nivou i poboljaša rezultat, te da u Bugojno konačno imamo svog načelnika. Time bi preuzeli potpunu odgovornost nad građanima ove općine, kazao je Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH.

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/