Pripreme za izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. u punom jeku

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Danas je u Općini Travnik održana je 1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu ” sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Novi Travnik, Jajce,  Fojnica, Vitez,  Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje i načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije i predstavnika resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.  Na čelu Oragnizacionog/Oraganizacijskog odbora ove značajne manifestacije je resorni ministar Bojan Domić koji zbog obaveza nije prisisutvovao i rukovodio sjednicom.

U odsustvu ministra Bojana Domića sjednicom je presjedavao pomoćnik ministra za kulturu, sport i informisanje Nusret Baručija koji se obratio prisutnima i zahvalio se Općini Travnik na domaćinstvu, kao i dobroj saradnji Sportskog saveza SBK/KSB sa resornim ministarstvom i Odjelom za kulturu, sport i informisanje i izrazio želju da u narednom periodu ova saradnja bude još plodonosnija. Budžetom SBK/KSB za 2020. godinu grant sporta planiran je u iznosu od 900.000,00 KM, a u okviru planiranih sredstava značajna je stavka izdaci za kapitalne investije u oblasti sporta što pomoćnik ministra smatra da se stavraju sve bolji i bolji uslovi za razvoj sporta na našem Kantonu. Također, Nusret Baručija istaknuo je da je pred Žirijem/Ocjenjivačkim sudom ” Izbora najboljeg sportsite za 2019. godinu ” izuzetno težak zadatak obzirom da na SBK/KSB trenutno imamo šest premijerligaša, da u 2019. godini imao uspjeha u pojedinačnim sportovima i da će konkurencija u svim kategorijama biti izuzetno jaka što je dokaz da sport na našem Kantonu u usponu.

                Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je ” Izbor najboljeg sportiste Kantona ” izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Načelnik Hadžiemrić, ovu priliku iskoristio je da istakne da je Travnik uvijek bio rasadnik sportskih talenata i da je travničanka Larisa Cerić učesnica Ljetnjih olimpijskih igara u Tokiu 2020. godine koja je svoje prve sportske korake započela u JK ” Travnik “.

                Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović  zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta ,  na podršci i  Općini Travnik na domaćinstvu,  te istaknuo da bez podrše cjelokupne društvene zajednice ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana. Pored Općine Travnik, Općina Jajce na čelu sa načelnikom Edinom Hozanom istaknula je kandidaturu za domaćinstvo manifestaciji ” Izbor najboljeg sportiste Kantona ” ali zbog objektivnih razloga data je prednost Općini Travnik dok izbor najboljih sportsita i sporstkih ekipa za 2020. godinu održat će se u Jajcu.

                                Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2019. godinu ” koji imaju zadatak da izaberu najbolje među najboljima i da u 22 kategorije proglase pobjednike. Kao i prethodnih godina  izbor će se vršiti u skladu sa Pravilima za izbor sportista i sportskih ekipa SBK/KSB.

                Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2019. godinu ” u sljedećem sastavu: Adin Brajić, predsjednik, Općina Travnik istaknuti sportski radnik Kantona, Ivan Frljić, Nogometni savez SBK/KSB potpredsjednik, Nusret Baručija, resorno ministarstvo,Mulo Hadžić,Sportski savez općine Donji Vakuf, Enes Krajišnik ,Sportski savez općine Novi Travnik, Dženan Mahmutbegović, Sportski savez općine Bugojno i Zdenko Malinar, Općina Gornji Vakuf-Uskoplje članovi.  Prilikom izbora članova Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu ” vodilo se računa  nacionalnoj pripadnosti, a posebno se osvrnulo da budu obuhvaćene većina općina SBK/KSB i da iz jedne općine ne budu po dva člana jer u Sportski savez SBK/KSB došlo je 13 prijedloga za člana Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu “

                Manifestacija ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu ” održat će se 21. februara 2020. godine sa početkom u 19,00 sati u JU ” Centar za kulturu općine Travnik ” uz bogat kulturno-zabavni program pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta a generalni sponzor manifestacije No 1 brend koji osvaja.

   SEKRETAR                                                                                                                      Amela Lolić

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/