Primanja zastupnika u Parlamentu FBiH smanjena za hiljadu maraka

N1
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Administrativna komisija Zastupničkog doma pozvala je kolege iz Doma naroda, Vladu FBIH i kantonalne skupštine da usvoje iste odluke.

Primanja profesionalnih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH umanjena su za oko hiljadu maraka mjesečno. Administrativna komisija ovog doma, na prijedlog predsjednice Komisije i potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović, usvojila je danas odluku o smanjenju iznosa paušala sa 600 na jednu marku mjesečno, te naknade za odvojeni život sa 300 na jednu marku. Također, jednoglasnom odlukom, na isti iznos je smanjena naknada za smještaj.

Mahmutbegović je izjavila za Oslobođenje da će zastupnici od sada imati pravo na naknadu troškove prijevoza do mjesta prebivališta porodice samo jednom u toku mjeseca, usmjesto dosadašnjih četiri puta. Ta naknada će biti u vrijednosti povratne autobusne karte na relaciji mjesto prebivališta – Sarajevo.

Mahmutbegović je zahvalila kolegama na spremnosti da usvoje uve odluke, a Administrativna komisija Zastupničkog doma pozvala je i Dom naroda, te Vladu FBIH i kantonalne skupštine da usvoje odluke kojima se umanjuju primanja koja nemaju karakter plate.

– Odluku smo donijeli u znak solidarnosti sa svima u realnom i javnom sektoru, kazala je Mahmutbegović.

PIŠE: SANELA KARAICA/Oslobođenje

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o