Prijeteće pismo Amiru Zukiću: “Prestani pričati o kladionicama, završit ćeš u gepeku!”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Amiru Zukiću, zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, nepoznata osoba uputila je prijeteće pismo u kojem od njega traži da zaustavi inicijativu u vezi sa oporezivanjem kladionica, inače će, kako je naveo autor pisma, “u gepeku završiti”.

“Jedno pismo je imenovano na mene, a drugo na Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA. U pismu koje je poslano Izetbegoviću sugerisano mu je da on meni začepi usta. U mom pismu je napisano “Začepi usta i ti i taj Škalja. U gepeku ćete da završite. Zapamti. Reci to svom šefu”. Pismo sam predao policiji, a prepao se nisam. Prevelik sam ja za gepeka”, izavio je Zukić za Avaz.

Podsjećamo, Zukić je predložio inicijativu da se jednako oporezuju svi dobici u kladionicima. On je pripremio u paketu zajedno s klupskim kolegom Omerom Škaljom, izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak, sve s ciljem da kasu entitetskog budžeta ne zaobilaze ogromni novci. On je ukazao da se najveće količine novca od igara na sreću u Federaciji gube na dobicima do 100 KM, koji nisu oporezovani. Svakodnevna praksa u kladionicama je da se uplaćuje više listića kako ne bi dobitak bio veći od 100 KM, a sve s ciljem da se izbjegne plaćanje poreza. Time se federalna kasa svakim danom oštećuje za stotine hiljada maraka. U prva tri mjeseca budžet Federacije je zbog toga ostao bez najmanje 26 miliona maraka.

Anesa Agović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/