Prevljak od poginulog borca tražio glas na izborima, odgovorio mu je njegov sin

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U pismu koje počinje sa “dragi moj Fahrudine”, Prevljak traži od poginulog borca podršku na predstojećim lokalnim izborima?!

Amer Kovač, sin poginulog borca Armije RBiH Fahrudina Kovača, objavio je na svom Facebook profilu pismo kandidata SDA za načelnika Općine Ilidža Fikreta Prevljaka, a koje je naslovljeno na njegovog rahmetli oca.

U pismu koje počinje sa “dragi moj Fahrudine”, Prevljak traži od poginulog borca podršku na predstojećim lokalnim izborima?!

-Znam da si možda razočaran, možda si ljut zbog određenih nepravdi koje su pogodile borce. Borci imaju puno pravo da se ljute na neodgovorne pojedince u sistemu vlasti. Neke stvari su morale biti brže i pravednije provedene. Samo zajedno možemo promijeniti sve ono što nije dobro u sistemu. Očekujem tvoju podršku na predstojećim izborima. Ja ne znam izdati. Tu sam da služim svom narodu i našoj državi BiH, napisao je, između ostalog, Prevljak.

Amer Kovač u svojoj reakciji na Facebooku uz objavljeno Prevljakovo pismo navodi da je dijete šehida Fahrudina Kovača,koji je poginuo 31. maja 1992. godine, u odbrani sarajevskog prigradskog naselja Butmir.

-Moja majka ostala je sa dvoje male djece, sa mnom s 3,5 godine i sestrom Amnom sa 5,5 godina starosti, pri tome ne dobivši nikakve pomoći ni od jedne stranke. Da ti kažem generale moj babo bi glasao za vas, jer je bio borac, volio svoj narod i zemlju. Kažu mi da je bio dobar čovjek, pošten, vrijedan, jer ga se ja slabo sjećam. Bolje se ja sjećam moj generale rata nego vi. Sjećam se kad mi je babo rahmetli ranjen, kad su ga unijeli u dnevni boravak krvavog, toga se ja sjećam. Zbog vas sam samo doživio poniženja kao šehidska porodica ništa više. Dolazio sam vam i kući,i tražio vas i u opštini da vam objasnim zašto moj babo ne može glasati za vas. Ukopan je u haremu ispred džamije. Pustite ga barem na miru, pustite ga. Suze mi idu, dok ovo pišem, napisao je Kovač.

Fokus

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/