Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović u radnoj posjeti Općini Novi Travnik

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, tokom radne posjete Općini Novi Travnik susrela se s načelnikom Refikom Lendom. Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u ovoj općini, s akcentom na potrebu što hitnije izgradnje zgrade osnovne škole u ovom gradu, koju su obišli ovom prilikom. Obzirom da učenici rade u lošim uslovima, iznajmljenim i neuslovnim prostorijama, tokom posjete je naglašena potreba što skorijeg rješavanja ovog problema, na koji dugo ukazuju načelnik Lendo i direktorica škole, Nizada Skrobo.

Direktorica Skrobo je ovom prilikom upoznala potpredsjednicu Mahmutbegović i načelnika Lendu sa izuzetno lošim stanjem prostorija koje trenutno koriste za nastavni proces te s potrebama kada je u pitanju izgradnja nove školske zgrade.

Po riječima potpredsjednice Mahmutbegović, problem izuzetno neuslovne škole za osnovce, što prije se mora riješiti . “Federacija će uraditi sve što je potrebno i na šta smo se obavezali u proteklom periodu. Očekujem da i općina Novi Travnik i Vlada SBK-a, obezbijede potrebna sredstva kako bi se zatvorila finansijska konstrukcija i kako bi već iduće školske godine, učenicima omogućili bolje uslove za rad i kvalitetnije obrazovanje, “ istakla je potpredsjednica Mahmutbegović.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/