Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvovala u Bugojnu na obilježavanju „Dana narcisa“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvovala je danas u Bugojnu obilježavanju „Dana narcisa.“

Narcis je cvijet koji je u svijetu poznat kao simbol nade za oboljele od raka, jer buđenje i cvjetanje u proljeće, simboliziraju nadu u ozdravljenje i novi život.

U povodu „Dana narcisa“ Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Donna“ Bugojno, upriličilo je podjelu paketa novooperisanim ženama a nakon toga je organizovano okupljanje i prigodan program na Gradskom trgu u Bugojnu.

„Izuzetno je važno da svaku priliku iskoristimo da ukažemo na potrebu preventivnog djelovanja kada je u pitanju karcinom dojke. Znamo da je u skoro 90% slučajeva karcinom dojke izlječiv, ako se otkrije na vrijeme.

Uprkos tome, još uvijek je, nažalost, mnogo žena koje dolaze prekasno potražiti liječničku pomoć. Došla sam zato danas ovdje da dam punu podršku oboljelim ženama na putu njihovog liječenja i ozdravljenja te da uputim apel svim ženama da vode računa o svom zdravlju, da obavljaju redovne kontrole i djeluju preventivno kada je ova bolest u pitanju“, naglasila je potpredsjednica Mahmutbegović u Bugojnu.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o