Igrom i pjesmom folklorista počelo „Bugojansko proljeće“

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Koncertom Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“ u Pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra u tome gradu, počelo je 20. po redu “Bugojansko proljeće”.

Ceremoniji otvaranja manifestacije prethodio je defile učesnika kroz grad, a na značaj njenog održavanja ukazao je direktor ove javne ustanove Mirza Idrizović.

– I ovogodišnje „Bugojansko proljeće“ obilovat će kvalitetnim programom, u kojem svako može pronaći nešto za sebe. Mislim da je ovo najznačajniji kulturni događaj u Bugojnu, ako se uzme u obzir koliko mladih ljudi prodefiluje kroz Kulturno-sportski centar – kazao je.

On je zahvalio svima koji pomažu rad KSC-a Bugojno, istakavši posebno doprinos Općine Bugojno i potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović.

Riječima kako s „Bugojanskim proljećem“ počinje i obilježavanje 20. maja, Dana općine Bugojno, manifestaciju je otvorio bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

On je pozvao građane Bugojna da prate i uživaju u predstojećim kulturnim sadržajima, koji će biti realizirani u organizaciji Kulturno-sportskog centra.


Fena

http://www.kasmir.ba/index.php/2019/04/23/duplo-snizenje-za-vikend-osvjezenje/ http://bit.ly/BingoVa254 https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/