Portal Bugojno Danas trn u oku vijećnicima SDA Bugojno

Vijećnici koji su bili suzdržani tokom glasanja da se Bugojno Danas uvrsti na budžet Općine Bugojno
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Danas je održana III Redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno koja je trajala oko 5 sati, sa početkom u 10:00.

Kada je na red došla tačka dnevnog reda o Prijedlogu Budžeta Općine Bugojno za 2017. godinu, vijećnici su imali pravo da prilože amandmane za koje se vijećnici izjašnjavaju. Nakon predloženih amandmana kluba DF, SDP i Nezavisna lista, pristupilo se glasanju svakog pojedinačno.

Ispred kluba DF Viktor Dundović je predložio da se naš portal www.Bugojno-danas.info stavi na budžet Općine Bugojno u iznosu od 5000 KM s obzirom da je portal www.bug.ba već na budžetu prethodnih godina gdje im je ove godine budžet povećan sa 5000 KM na 7000 KM.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno je dao amandmane na glasanje. Kada je amandman koji se tiče našeg portala došao na red, vijećnici su glasali ovako:

ZA 8 vijećnika – SDP (Ale Helez, Midhat Palić, Vedrana Kisić i Admir Škandro) DF (Viktor Dundović), SBB (Armin Kurbegović i Adnan Hozić) Nezavisna lista (Mustafa Ugarak).

PROTIV (Nijedan vijećnik)

SUZDRŽANIH 15 vijećnika – HDZ (Greta Kuna, Miroslav Zelić i Igor Vrljić), SBB (Đemal Bilanović), Nezavisna lista (Samir Šečić), SDA (Salih Gurbeta, Fuad Hajić, Vedad Hajić, Azra Mahmutović-Fazlibegović, Naim Basara, Nedžad Jusić, Berka Begović, Admir Ždralović, Mahmud Al-Zawahre i Ajdin Šečić).

Mithat Abazović i Halil Dedić nisu prisustvovali glasanju. Svi amandmani su odbijeni uglavnom odlukom SDA vijećnika koji su tokom glasanja za sve amandmane bili suzdržani.

Portal Bugojno Danas je u svom, više od dvije godine, postojanju dokazao kvalitet, brzinu, objektivnost, jednostavno, građani Bugojna su nas zavoljeli, osim onih građana kojima smo trn u oku tj. vladajućim strankama koje čine većinu u Općinskom vijeću i koje su odlučile da se portal Bugojno Danas ne uvrsti u budžet Općine Bugojno za 2017. godinu već da se portalu Bug.ba trenutni budžet od 5000 KM poveća na 7000 KM te tako naš portal odbace od budžeta smatrajući da ne zaslužujemo biti nagrađeni za ono što radimo svakodnevno, a zapravo im smeta naša objektivnost i nezavisnost što pišemo ono što zanima naše sugrađane, a ne ono što odgovara vladajućim strankama.

Ovime smo dobili vjetar u leđa da budemo još bolji i još jači. Građani prepričavaju naše tekstove i članke širom gornjovrbaske regije, ali nažalost to u Općinskom vijeću vladajuće stranke ne prepoznaju.

Hvala svima koji nas prate, mi nastavljamo nezavisno, pošteno i svijetla obraza.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o