Porezna uprava izvršila 211 inspekcijskih nadzora

https://www.bugojno-danas.info/

Porezna uprava Federacije BiH je u subotu 11.03.2016 godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 211 inspekcijskih nadzora.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljske i druge uslužne djelatnosti. U toku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili osamdesetjednog (81) neprijavljenog radnika i 41 objekat u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečećeno je 64 objekta i izdato 127 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 295.350,00 KM. Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

Porezna uprava FBiH nastaviti će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

rtvbugojno.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/