PORAŽAVAJUĆE: Svaka druga mlada osoba u regiji nezaposlena

https://www.bugojno-danas.info/
Najnoviji statistički podaci pokazuju kako je svaka druga osoba na Balkanu starosti od 18 do 24 godine nezaposlena…

Posljednji statistički podaci za 2015. godinu pokazuju kako je nezaposlenost među mladima u regiji najveća u Bosni i Hercegovini i iznosi 57,9 posto.

Situacija nije bolja ni u drugim zemljama regije gdje u prosjeku svaka druga mlada osoba nema zaposlenje.

Kada je riječ o ostalim zemljama regije, Makedonija se nalazi odmah iza BiH, a stopa nezaposlenosti mladih u toj zemlji trenutno iznosi oko 53 posto.

Podaci Eurostata pokazuju kako Hrvatska, također, spada među zemlje Europske unije s najvišom stopom nezaposlenosti mladih osoba. Stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj iznosi 43,1 posto.

Također, svaka druga osoba u Crnoj Gori uzrasta od 18 do 24 godine je nezaposlena a posebno zabrinjava podatak o naglom porastu broja nezaposlenih visokoškolaca. U Crnoj Gori je stopa nezaposlenosti mladih 45,3 posto.

Prema posljednjim podacima objavljenim u listopadu ove godine, stopa nezaposlenosti mladih osoba u Srbiji iznosi 43 posto.

Prema neslužbenim podacima, stopa nezapolenosti mladih u Albaniji se kreće oko 24 posto.

S druge strane, na europskoj razini stopa nezaposlenosti mladih je 22,3 posto. U Europskoj uniji stopa nezaposlenosti osoba do 25 godina iznosi 21,9 posto, a najveća je u Grčkoj gdje iznosi 51,8 posto i Španjolskoj sa 48,6 posto. Prema podacima, Njemačka ima najnižu stopu nezaposlenosti mladih, i to 7,8 posto, a slijedi Austrija sa 9,3 posto.

drukciji.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/