PORAŽAVAJUĆE: Svaka druga mlada osoba u regiji nezaposlena

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu
Najnoviji statistički podaci pokazuju kako je svaka druga osoba na Balkanu starosti od 18 do 24 godine nezaposlena…

Posljednji statistički podaci za 2015. godinu pokazuju kako je nezaposlenost među mladima u regiji najveća u Bosni i Hercegovini i iznosi 57,9 posto.

Situacija nije bolja ni u drugim zemljama regije gdje u prosjeku svaka druga mlada osoba nema zaposlenje.

Kada je riječ o ostalim zemljama regije, Makedonija se nalazi odmah iza BiH, a stopa nezaposlenosti mladih u toj zemlji trenutno iznosi oko 53 posto.

Podaci Eurostata pokazuju kako Hrvatska, također, spada među zemlje Europske unije s najvišom stopom nezaposlenosti mladih osoba. Stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj iznosi 43,1 posto.

Također, svaka druga osoba u Crnoj Gori uzrasta od 18 do 24 godine je nezaposlena a posebno zabrinjava podatak o naglom porastu broja nezaposlenih visokoškolaca. U Crnoj Gori je stopa nezaposlenosti mladih 45,3 posto.

Prema posljednjim podacima objavljenim u listopadu ove godine, stopa nezaposlenosti mladih osoba u Srbiji iznosi 43 posto.

Prema neslužbenim podacima, stopa nezapolenosti mladih u Albaniji se kreće oko 24 posto.

S druge strane, na europskoj razini stopa nezaposlenosti mladih je 22,3 posto. U Europskoj uniji stopa nezaposlenosti osoba do 25 godina iznosi 21,9 posto, a najveća je u Grčkoj gdje iznosi 51,8 posto i Španjolskoj sa 48,6 posto. Prema podacima, Njemačka ima najnižu stopu nezaposlenosti mladih, i to 7,8 posto, a slijedi Austrija sa 9,3 posto.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/