Poraz države BiH! Pogledajte kolone auta bh. građana koji idu u Srbiju na vakcinaciju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Od jutros je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima sa Srbijom.Prema informacijama BIHAMK-a gužve su zabilježene na GP Karakaj (Zvornik) i GP Rača, kao i na prelazima Šepak i Pavlovića most gdje se formiraju duže kolone vozila.

Pojačan saobraćaj prema istočnim graničnim prijelazima i izlazu iz BiH zasigurno se može povezati sa odlaskom državljana BiH na vakcinaciju protiv koronavirusa u glavni grad Srbije.

Kao što je već poznato, uslijed nedostatka cjepiva u BiH, brojni bh. građani su odlučili iskoristiti priliku koju nudi susjedna Srbija i besplatno se vakcinisati.

Za prelazak granice potreban je samo važeći bh. pasoš. Dakle Srbija ne traži negativan PCR test za bh. građane prilikom ulaska u ovu zemlju.

Za vakcinaciju nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje iz BiH, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumijeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 30 dana bila ozbiljnije bolesna.

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mjere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri. Ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafići mogu usluživati isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom, i to do 21 sat.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o