Pomoć za petrinjske Slavulje od Napretkovaca iz Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Upravni odbor HKD-a Napredak – Podružnice Bugojno je na jednoj od svojih siječanjskih sjednica donio odluku da se pristupi akciji prikupljanja pomoći Petrinji. 

Odlučeno je da naša financijska pomoć bude izravno usmjerena na Hrvatsko pjevačko društvo SLAVULJ iz Petrinje, društvo s velikom tradicijom i svjetskom reputacijom, staro preko 150 godina i najstarije pjevačko društvo u Hrvatskoj. Oni djeluju u prostorijama Hrvatskog doma u Petrinji, u zgradi koja je vidno stradala u potresu 29. prosinca 2020.

Ovo je bio samo jedan mali znak ljudske solidarnosti, nešto što je ispunilo i naša srca i duše, dokaz da nismo zaboravili Petrinjce i HPD Slavulj, da se rado prisjećamo gostovanja i predivnog koncerta Slavulja u Bugojnu 11. lipnja 2005.

Posebice nosimo drage uspomene s gostovanja zbora Tomislav HKD-a Napredak Bugojno u Petrinji u Hrvatskom domu 16. lipnja 2007. i prijateljskog druženja sa Slavuljašima uz pjesmu i zabavu.

S tugom i ljudskim suosjećanjem pratimo redovito sva zbivanja, gledamo slike razorene Petrinje stradalog Hrvatskog doma….

I mi HKD Napredak- Podružnica Bugojno kao kulturno društvo djelujemo i opstajemo zahvaljujući našim dobrotvorima, upućeni smo na pomoć drugih, na donacije i apliciranja na raznoraznim natječajima kako u BiH, tako i u R Hrvatskoj.

Ovim smo sukladno našim mogućnostima i dobrovoljnim prilozima članova Upravnog odbora HKD-a Napredak Podružnice Bugojno željeli iskazati samo mali znak empatije, znak naše potpore članovima HPD Slavulj u ovom teškom razdoblju.

Svjesni smo da su njihove potrebe puno puno veće, ali držimo da pružena prijateljska ruka nadilazi svaku materijalnu vrijednosti i da će im naša financijska potpora biti koliko-toliko od koristi!

Neka im dragi Bog da snage i strpljenja da sve to izdrže i prebrode. Neka cijela Petrinja i Banovina budu pravi feniksi, podignu se iz pepela i ponovno zasjaje u punom svjetlu!

U našim su mislima i molitvama!

Ostajemo u nadi da ćemo u neko dogledno vrijeme opet zapjevati zajedno sa Slavuljašima.

U ime Upravnog odbora

Dubravka Vukadin, prof.
Predsjednica HKD-a Napredak – Podružnica Bugojno

Zahvalnica Hrvatskog pjevačkog društva SLAVULJ iz Petrinje
HKD Napredak Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o