Pogledajte priznanja i diplome Bugojanke koja je oštećena za 500 KM stipendije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Dva puta smo već pisali o 14 studenata kojima su uvažene žalbe nakon objave preliminarnih rezultata a koji su oštećeni za 500 KM jer je komisija za dodjelu stipendija odlučila da njih 14 dobije po 500 KM stipendije dok će ostali studenti dobiti po 1000 KM, dakle studenti su razdvojeni na one prije i poslije žalbe što kazuje da su kažnjeni oni što su se žalili i regularno dobili stipendiju nakon žalbe zbog propusta komisije. Komisija nije objavila imena 14 studenata kojima je žalba usvojena iako su bili dužni objaviti.

Nismo mogli prešutjeti na ovo nakon što nam se javila majka studentice Aide Bevrnje da objavimo priču njezine kćerke “Bila je učenik generacije, nizala uspjehe, dobijala diplome, priznanja i certifikate što možete vidjeti i na fotografijama. Zaista sramota da jedan ovakav uspješan student bude ponižen i kažnjen na ovaj način kao i drugih 13. Šta smo mi manje vrijedni od ostalih 300 studenata”.

Danas je sjednica Općinskog vijeća sa početkom u 10 sati, nadamo se da će komisija u dogovoru sa vijećnicima ispraviti grešku i izjednačiti 14 studenata kojima je usvojena žalba sa ostalih 300.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/