Počela isplata penzija za juli: Najniža 326, najviša 2.174 KM

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Isplata penzija za juli, kako je najavljeno, počela je danas, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Zavoda MIO/PIO Federacije Tomislav Kvesić.Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816,…

Isplata penzija za juli, kako je najavljeno, počela je danas, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Zavoda MIO/PIO Federacije Tomislav Kvesić.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 162 miliona KM.

Izvor: Fokus.ba

https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/