Pljuskovi i grmljavine očekuju se danas širom BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima kiše se očekuje u zapadnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima, a uz kišu, mjestimično je moguća i pojava grada.

Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim i sjeveroistočnim djelovima. Vjetar u Bosni slab do umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini i u Krajini slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U Bugojnu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 18 stepeni Celzijusa.

Bioprognoza

Uz tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će se opšta slika postepeno pogoršavati, a negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, najviše doći do izražaja u drugom dijelu dana.

avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/