Plinovod stiže u Bugojno, novi način grijanja za naše sugrađane

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH završio je danas 8. redovnu sjednicu koja je s radom započela krajem prošle godine.Delegati su u formi nacrta usvojili Zakon o plinovodu “Južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske”.

Prema predloženom zakonskom rješenju BiH bi se plinovodom dugim 146 kilometara do 2024. godine, preko Hercegovine i centralne Bosne povezala s Republikom Hrvatskom, a samim time i mrežom evropskih plinovoda.

“Ovo je vrlo važan projekt koji spaja BiH i Hrvatsku, a ono što je nama koji dolazimo iz južnih krajeva Hercegovačko-neretvanske županije, Zapadnohercegovačke, područja Grada Mostara kao i iz središnje Bosne posebno važno je što ćemo dobiti pristup ovom energentu. Ovaj značajan strateški projekt sasvim će sigurno potaknuti gospodarski razvoj navedenih sredina kao i cijele Federacije BiH“, istaknuo je ovom prilikom Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH.

Zakonom se uređuju pitanja od značaja za realiziranje projekta izgradnje plinovoda “Južna interkonekcija BiH i RH” na pravcu Zagvozd (Republika Hrvatska) –Posušje –Tomislavgrad –Šuica –Kupres –Bugojno –Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar, uključujući infrastrukturu projekta, tačku interkonekcije, investitora, način financiranja, javni interes i provedbu eksproprijacije nekretnina, korištenje zemljišta,upravne postupke izdavanja dozvola i uključenost vlada kantona te nadležnih ministarstava.

Pored toga, u formi nacrta, delegati su danas usvojili i zakon o posredovanju u prometu nekretnina. Također je usvojen i Zakon o računovodstvu i reviziji kojim se uređuje i unaprijeđuje oblast računovodstva i revizije, kao jednog od preduvjeta za privlačenje investicija te Prijedlog zakona o okolišu koji je usklađen s sistema.

Klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o