Piše: Sabahudin Budo Karalić: Sramota “Vandala” povodom “Plave noći”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

“Bugojno je apsurdan grad što se tiče sjećanja na nešto, pomen na nešto lijepo što je nekada bilo. Sinoć smo svjedočili veoma lijepom obilježavanju 70 godina postojanja najvoljenije nam NK Iskra Bugojno koja je vjerujem u srcima svih Bugojanaca. Kada se god nešto lijepo dešava u našem gradu za to mora postojati i ono ružno. Ovoga puta je to bila tamna mrlja koja je trebala uprskati “Plavu noć”, a to su Vandali koji pljuju Iskru i upravu, Vandali koji dođu napuniti stadion samo kada se igraju bitne utakmice, Vandali koji pozivaju na stadion samo kada se igraju odlučujuće utakmice.

Iskra je naš dom kakva god ona bila, bolja vremena će doći sa boljom Iskrom i igračima. Na terenu ne igra uprava već igrači. Iskra je puna omladinaca i omladinskih škola koji nam obećavaju veći rang Iskre u skorijoj budućnosti.

Sinoćnje okupljanje pozitivnih ljudi koji drže do toga da se ne zaboravi Iskra iz prošlosti gdje je igrala nekada sa Crvenom Zvezdom, Iskra koja je iznjedrila velike igrače kakvi su, Vlatko Marković, Stjepan Tomas, Tomislav Piplica, Miralem Zjajo, Ermin Zec, Vlatko Glavaš, Ibrahim Zukanović, jesmo li zaslužili da se njihova prošlost ne zabilježi sinoćnjom manifestacijom na stadionu “Mladost”?

Iskrini vjerni navijači ruše i ovo malo Iskre što je ostalo u našim očima. Ne rušite Iskru, a uprava će se promijeniti vremenom. Zapamtite, igrači igraju, a ne uprava”

Sabahudin Budo Karalić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/