Obilježeno 70 godina postojanja NK Iskra (FOTO + VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na stadionu Mladost u nedjelju je održana manifestacija „Plava noć“ kojom je obilježeno 70. godina postojanja NK Iskra, te izvršena promocija uspješnih sportskih klubova Bugojna, koji su u proptekloj sezoni izborili plasmane u više rangove takmičenja .

Manifestcija je obilovala revijalnim i zabavnim sadržajima . Plava noć počela je intoniranjem himne BiH, nakon čega je izvršena promocija muškog košarkaškog kluba Iskra, koji je protekle sezone ostvario veliki uspjeh plasmanom u A1 košarkašku ligu BiH. O uspjesima kluba u protekloj sezoni govorio je prvi trener Mujo Kovačević

Uslijedila je promocija uspjeha ŽNK Iskra, koji je u protekloj sezoni osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i izborio plasman u Premijer ligu BiH. Označeno je to kao ogroman uspjeh u samo pet godina postojanja kluba. O uspjesima ŽNK iskra govorio je glavni sponzor i menadžer, te jedan od osnivača Kluba Naim Basara. Promovisana je i himna kluba, nakon čega su dvije ekipe ŽNK Iskra odigrale revijalnu utkmicu pokazavši umijeće i talenat u ovom sportu.

Svoj izdavački prvijenac promovisao je bivši nogometaš Iskre , kapiten reprezentacije i trener naše najbolje nogometne selekcije Vlatko Glavaš „Kapiten jednog teškog vremena“. sav prihod od prodaje knjige autor je nodlučio pokloniti u humanitarne svrhe, za djecu sa posebnim potrebama.

Na početku načelnik Općine Hasan Ajkunić je zajedno sa Glavašovom kčerkom poklonio repliku Bugojanske vaze Vlatku Glavašu, dok je ispred Veterana Iskre Osman Bambur poklonio grb NK Iskra. Prisutnima se obratio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Knjigu su promovisali sportski novinari Muhamed Bikić i Sinan Sinanović, recenzent Viktor Dundović, te vlasnik NTV Hayat Ahmed Švakić i novinarka ove televizije Džena Zeničanin. Vlatko Glavaš se zahvlio svima koji su uveličali svečanost na stadionu Mladost naglasivši kako je presretan što je promociju svoje knjige obavio na manifestaciji obilježavanja 70-te godišnjice Kluba u kojem je načinio svoje prve nogometne korake.

Osman Bambur je u ime domaćina i organizatora manifestacije uručio bivšim igračima NK Iskra, koji su u poodmaklim fazama života, sportsku opremu sa obilježjima NK Iskra. Uslijedila je revijalna utakmica između veterana NK Iskra i ekipe Humane Zvijezde za koje su nastupili Ahmed i Amar Švrakić i Fikret Hodžić sa NTV Hayat, novinari Kemal Ahmetović sa FTV, Bakir Tiro sa Anadolije, Muhamed Bikić, fahrudin Hasagić, bivši reprezentativci Vedin Musić, Semjon Milošević, Slaviša Vujuć, član IO NS BiH Mirsad Ćatić-Čuperak, te Hasan Ajkunić i Vlatko Glavaš. Selektor ove ekipe bio glavni urednik Avazovog Sporta Sinan Sinanović. Suprotstavili su im se veterani Iskre Senad Tanković, Mesud Duraković, Sead Seferović, Samir Vrban, Nijaz Zukić, Ensar Hadžiabdić, Osman Šego, Enes Ćurić, Alen Kmetaš, Josip Topić, Salem Duraković, Adnan Sarajlić, Mirsad Bušatlija, Fahrija Ćurić, Jasmin Ramčić, Selmir Hamzakadić i Amer Karagić. Sa klupe su ih predvodili Zijad Salkić i Sead Tanković. Publika je mogla uživati u simpatičnim potezima i druženju dugogodišnjih prijatelja na terenu i van njega.

Pet minuta prije kraja u vazduh iznad stadiona Mladost vinuo se vatromet, te je na taj način upućena čestitka u povodu 70. godišnjice postojanja NK Iskra, ali i uspješnim sportskim klubovima u našem gradu, koji su u toku Plave noći izvršili promociju svojih rezultata iz prošle sezone. U zabavnom dijelu programa nastupili su bosanskoherecgovački humorista Ismet Horo i članice Vokalnog ansambla Bugojno, koje su izvele kompoziciju „Bugojno moje“.

rtvbugojno.com/Azam Mandžićhttp://www.kasmir.ba/index.php/katalog/