Paradižani stigli u selo Hum – dedo Salko dobio potrebne lijekove

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon što smo objavili , da je zbog vremenskih neprilika i velike količine snijega , selo Hum kod Bugojna, u potpunosti odsječeno od komunikacije, neki ljudi nisu sjedili skrštenih ruku, i čekali da snijeg nestane sam od sebe.

Kolektiv Doma za stare i nemoćne osobe ,,Paradise Peace,, u subotu se uputio svojim vozilima u pravcu sela Hum, kako bi pomogao iznemoglom starcu, i uspjeli su u svojoj namjeri. Zajedno sa medicinskim osobljem, i uz pomoć ručne opreme za čišćenje snijega, došli su do kuće ovog starca.

,,Naša ustanova je dom za stare i nemoćne osobe, nama je u neku ruku i obaveza da se brinemo o ovoj kategoriji društva, bili oni naši korisnici ili ne.’’ – istakao je Ibrahim Divović, vlasnik Paradise Peaca.

Zajedno sa njim, u pravcu sela Hun, uputili su se i njegovi radnici iz ove ustanove, a sve u cilju pomoći ovom iznemoglom starcu.

,,Čuli smo da dedo Salko treba primiti infuziju, i da je u jako lošem stanju. Nije nam trebalo mnogo da se odlučimo na ovakav poduhvat,,- istakao je za naš portal, Mirza Omeragić , direktor ove ustanove.

Za kraj su istakli da su ga opskrbili sa nešto životnih potrebština, te da su ga željeli smjestiti u svoju ustanovu, bar dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

,,Ubjeđivali smo ga da krene s nama, ali je bio istrajan da ostane. ,, – završava Ibrahim Divović.

Lijepo je znati da u svijetu još uvijek postoje dobri ljudi, koji riskiraju vlastitu sigurnost , kako bi pomogli drugima.
Hvala vama, ,,Paradise Peace,,, raduje činjenica da ste dio našeg grada.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o