Paradižani stigli u selo Hum – dedo Salko dobio potrebne lijekove

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Nakon što smo objavili , da je zbog vremenskih neprilika i velike količine snijega , selo Hum kod Bugojna, u potpunosti odsječeno od komunikacije, neki ljudi nisu sjedili skrštenih ruku, i čekali da snijeg nestane sam od sebe.

Kolektiv Doma za stare i nemoćne osobe ,,Paradise Peace,, u subotu se uputio svojim vozilima u pravcu sela Hum, kako bi pomogao iznemoglom starcu, i uspjeli su u svojoj namjeri. Zajedno sa medicinskim osobljem, i uz pomoć ručne opreme za čišćenje snijega, došli su do kuće ovog starca.

,,Naša ustanova je dom za stare i nemoćne osobe, nama je u neku ruku i obaveza da se brinemo o ovoj kategoriji društva, bili oni naši korisnici ili ne.’’ – istakao je Ibrahim Divović, vlasnik Paradise Peaca.

Zajedno sa njim, u pravcu sela Hun, uputili su se i njegovi radnici iz ove ustanove, a sve u cilju pomoći ovom iznemoglom starcu.

,,Čuli smo da dedo Salko treba primiti infuziju, i da je u jako lošem stanju. Nije nam trebalo mnogo da se odlučimo na ovakav poduhvat,,- istakao je za naš portal, Mirza Omeragić , direktor ove ustanove.

Za kraj su istakli da su ga opskrbili sa nešto životnih potrebština, te da su ga željeli smjestiti u svoju ustanovu, bar dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

,,Ubjeđivali smo ga da krene s nama, ali je bio istrajan da ostane. ,, – završava Ibrahim Divović.

Lijepo je znati da u svijetu još uvijek postoje dobri ljudi, koji riskiraju vlastitu sigurnost , kako bi pomogli drugima.
Hvala vama, ,,Paradise Peace,,, raduje činjenica da ste dio našeg grada.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'