Paprene cijene za elitu na Jadranu: Šokirani Bosanac litar vode na Hvaru platio 13 KM!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Poređenja radi, u Bosni i Hercegovini litar flaširane vode za piće može se kupiti za jednu KM

Ako ste planirali ljetovati na prelijepom hrvatskom otoku Hvaru, onda se spremite da potrošite pozamašnu svotu novca. Ove godine, Hvar sudeći prema informacijama onih koji su osjetili “sve njegove čari”, samo je za one sa dubljim džepom, piše novinska agencija Patria.

Poznato je da su cijene u restoranima paprene za džep prosječnog građanina BiH, no da ni trgovine nisu više pristupačne dokaz je i račun koji nam je dostavio čitatelj Pagrie. Kaže da je ostao u šoku plativši litar vode Jane 50 kuna odnosno 13 KM! Poređenja radi, u Bosni i Hercegovini litar flaširane vode za piće može se kupiti za jednu KM.

racun-hvar-jana
Inače, cijene na Jadranu ove godine nešto su veće u odnosu na raniji period. A oni nešto ljubazniji lokalci dat će vam savjet da ne kupujete u trgovinama blizu plaže, jer su cijene daleko veće nego u recimo malo udaljenijim prodavnicama.

(DEPO)

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/