PAN snooker liga BiH ulazi u veliku završnicu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Najveća snooker liga u Bosni i Hercegovini PAN snooker liga ulazi u svoju završnicu u kojoj će se na dva masters turnira susresti 16 najboljih igrača Bosne i Hercegovine za titulu prvaka države.

Nakon 5 odigranih kola u 4 BiH grada još uvijek je neizvjesno ko će se plasirati u top 16 i učestvovati u dva kola završnog Masters turnira. Šesto kolo PAN snooker lige koje će biti odigrano u 5 snooker klubova potvrdiće 16 najboljih od ukupno 87 igrača učesnika PAN snooker lige. Pobjednik petog kola PAN snooker lige divizija Tuzla Click je trenutno drugoplasirani na tabeli, Robert Kovačević, koji je odličnom igrom i pobjedom u drugom krugu nad vodećim na tabeli, Sanjinom Lemezovićem, došao do finala u kojem je bio bolji od Selmana Aganovića.

Na tabeli je i dalje borba za prva tri mjesta koja vode na Masters završnicu u Bugojnu i Sarajevu. U diviziji Tuzla Billy Blues peto kolo osvojio je Edin Kovačević pobjedom nad Murisom Katanićem rezultatom 3:1.

Izvrstan meč odigran je i između Zorana Trogrlića i Igora Antića u petom kolu PAN snooker lige u diviziji Cue Ball Kiseljak. Trogrlić je potvrdio prvu poziciju na tabeli i osvojio turnir rezultatom 3:1.

Fuka Zlatan osvajač je petog kola PAN snooker lige u diviziji Desetka Bugojno nakon finalnog meča protiv Burak Adija sa rezultatom 3:1. Finalni meč petog kola PAN Snooker Lige u diviziji UNION JACK Sarajevo odigrali su Adi Šaković I Mario Željo Milošević. Šaković je izuzetnom igrom izborio učešće u završnom Mastersu plasirajući se na treću poziciju na tabeli i osvojio turnir savladavši odličnog Miloševića rezultatom 3:2.

sportsport.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/