Ovo su potencijalni kandidati za načelnika Bugojna

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Za nešto više od 3 mjeseca u Bosni i Hercegovini će se održati lokalni izbori, kada će građani Bugojna izabrati načelnika.

Aktuelni načelnik Bugojna Hasan Ajkunić na čelu naše općine je od 2004. godine, 16 godina će se navršiti u oktobru, na prethodnim izborima 2016. godine osvojio je 6.854 glasova.

Kada su u pitanju kandidati za načelnika Bugojna, upravo je jedina kandidatura poznata javnosti Bugojna a to je kandidatura stranke SDA ispred koje će kandidat za načelnika biti upravo Hasan Ajkunić koji će, ako pobijedi, po 5. put voditi općinu Bugojno naredne 4 godine.

Kada je u pitanju SDP, još uvijek nije donesena odluka ko će biti kandidat za načelnika Bugojna a špekuliše se da će to biti Nijaz Helez predsjednik KO SDP SBK i zastupnik u parlamentu Federacije BiH.

Kako portal Bugojno Danas saznaje dr. Asmir Karadža se odlučio kandidovati ispred Nezavisnog bloka. Karadža je i 2016. bio kandidat gdje je osvojio 3.967 glasova.

OO HDZ BiH Bugojno će uskoro obznaniti ko će biti kandidat za načelnika Bugojna, u tajnosti se čuvaju imena koje moraju izglasati organi stranke.

Druge stranke još uvijek nisu otkrile da li će imati kandidata za načelnika Bugojna.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o