Ovo je osumnjičeni za trostruko ubistvo kod Donjeg Vakufa

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Osumnjičeni za ubistvo trojice muškaraca koje se desilo danas poslijepodne u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa je mještanin Sabahudin H., potvđeno je za Klix.ba. On je u večernjim satima priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Nakon dolaska policije na lice mjesta, trostruki ubica je ubrzo opkoljen. Uslijedili su dramatični pregovori, a ključnu ulogu, kako nam je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, odigrao je Sabahudinov brat.

– Uz pomoć brata osumnjičenog policija je uspjela nagovoriti Sabahudina da se preda u njihovu nadležnost – kazao je Prohan za Avaz.ba.

Pripadnici MUP-a SBK večeras su 48-godišnjeg Sabahudina H. nakon pregovora doveli na ispitivanje u pratnji Specijalne policije na ispitivanje. On se sumnjiči za ubistvo dvojice službenika Kantonalne šumarske uprave SBK i još jedne osobe koja je bila angažovana na izvođenju šumarskih radova.

Kako Klix.ba saznaje policija je tek nakon pregovora i lišenja slobode uspjela doći do tijela ubijenih na mjestu događaja. Ispitivanje osumnjičenog je u toku, a više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Sabahudin H. sproveden je na kriminalističku obradu. Prema riječima očevidaca, on se bavio nelegalnom sječom šume.

Klix.ba/avaz.ba/faktor.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/