Ovako je govorio Alija Izetbegović pred smrt: Neka pripaze penzionere i radnike, neka uvedu poreze na visoke plate

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Posljednje javljanje Alija Izetbegović je imao iz bolnice za Hayat TV, a evo šta je kazao o penzionerima i radnicima:

“Vladi htio bih da prenesem da politički problemi u BiH više nisu zaoštreni, socijalni problemi nas čekaju, neka pripaze malo penzionere i radnike, neka uvedu poreze na visoke plate, jer nije pošteno da neko zarađuje za dan jednu penziju. To je nepošteno i tako ne može Bosna opstati. Neka tu urade nešto. Kada bih bio na vlasti i kada bi me se pitalo uveo bih progresivne poreze na visoke plate i prebacio u penzijske fondove.”

U vrijeme kada je ovu izjavu dao 2003. godine rahmetli Alija Izetbegović, visoke plate su bile znatno niže u odnosu na danas. Plata člana predsjedništva danas iznosi oko 5.500 KM, dok je 2003. godine iznosila puno manje oko 3200 KM. Što se tiče poslanika u parlamentarnoj skupštini, 2003. godine se plata kretala oko 1868 KM, dok je danas taj iznos znatno veći, oko 4200 KM plus dodaci oko 1200 KM dakle oko 5400 KM.

Penzioneri nisu pripaženi, radnici još manje, porezi nisu uvedeni na enormno visoke plate, te u današnje vrijeme jedan poslanik ili član predsjednišva ima dnevnicu u iznosu od 180 KM. Podatke smo uzeli sa portala http://imovinapoliticara.cin.ba što možete i sami provjeriti.

Prema ovome, političarima će biti bolje, a penzionerima i radnicima sve gore i gore.

U nastavku pogledajte izjavu o penzionerima i radnicima:

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o