Otac stradale Bugojanke Selme Agić: “Dabogda umro taj dan kada bude presuda, ako sudija misli da treba da ga oslobode, neka ga oslobode, to je kriminalac i on će ponovo napraviti problem”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/


Prekučer je odgođeno svjedočenje Sanjina Sefića, optuženog za uzrokovanje smrti Selme Agić i Edite Malkoč 2016. godine, zbog nepojavljivanja Rusmira Karkina, advokata drugooptuženih Amara Salihovića i Dine Alića.

Ovo nije prvi put da Karkin ne dolazi na ročište, a više puta je novčano kažnjen.

Pred zgradom Kantonalnog suda okupila se grupa građana i studenata, među kojima su bili očevi Selme Agić i Edite Malkoč, kojima je podršku pružio i otac Dženana Memića Muriz Memić.

Očevi su ogorčeni ponašanjem advokata, i žele naglasiti kako ovakvo ponašanje neće tolerirati dugo.

“Idemo na radikalne mjere, idemo na proteste, ovo ne može ovako! Ovdje nas svi ponižavaju. Sefić je ubio moje dijete i on se igra s državom, ne priznaje ovu državu. Ko je taj Karkin što ne dolazi na ročište. Napravit ćemo masovne proteste poslije Bajrama, ovdje nema pravne države”, rekao je Amir Agić.

Sanjin Sefić je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Saru Sefić, sestru Sanjinovu, te Dinu Alića i Amara Salihovića tereti da su iste noći pomogli Sanjinu u bijegu iz BiH.

Poslušajte u priloženom videu šta za Source o svemu kaže otac ubijene Selme Amir Agić.

Alen Avdić/Source.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o