Nakon današnje odluke Fudbalskog saveza FBiH, NK Iskra 99,9% ispala u Drugu ligu FBiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Jedinstvo je uložilo žalbu jer je Travnik u rosteru, tokom sezone, imao sedam posuđenih igrača umjesto dozvoljena četiri. Žalba Jedinstva je stigla na adresu Fudbalskog saveza FBiH. Fudbalski savez Federacije BiH dodijelio je bihaćkom Jedinstvu pobjedu u duelu 26. kola Prve lige FBiH protiv Travnika gdje je Travnik sa 6:0 pobijedio Jedinstvo, ali nakon današnje odluke, bodovi idu Jedinstvu i rezultat je registrovan službeno 0:3.

Sada je Jedinstvo sa ova tri boda jako blizu opstanka u Prvoj ligi Federacije. Nalaze se izvan zone ispadanja, bod više od NK Tošk Tešanj i 4 boda više od bugojanske Iskre.

Šta je Iskri potrebno da opstane u ligi?

Potrebne su pobjede u zadnja dva kola protiv Olimpika u gostima i kući protiv NK Bratstvo Gračanica. Ukoliko se desi da Iskra pobjedi sljedeće kolo odličnu ekipu Olimpik u gostima, a Tošk pobjedi Travnik kući ili Jedinstvo kući pobjedi Rudar K. to će značiti da će nakon sljedećeg kola Iskra zvanično biti član Druge lige FBiH tj. treće lige po takmičenju. Iskra može opstati ukoliko Jedinstvo i Tošk ne ostvare nijednu pobjedu u naredna dva kola što je skoro nemoguće jer i Jedinstvo i Tošk igraju sljedeće kolo kući.

Nažalost poraz od Jedinstva nas je koštao opstanka u Prvoj ligi Federacije BiH. Tri ekipe ispadaju iz ove lige, a kako stvari stoje, ispast će Tošk, Iskra i Travnik.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o