Osoba iz Novog Travnika oboljela od svinjske gripe

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon višednevnih neslužbenih informacija o prisutnosti virusa AH1N1 na području Srednjobosanskog kantona iz Zavoda za javno zdravstvo ovog kantona potvrdili su njegovo prisustvo…

Mi do danas imamo samo dva slučaja oboljelih od ovog virusa na prostoru kantona, jedan je slučaj u Novom Travniku, a jedan u Vitezu, izjavio je za Federalnu televiziju Sead Karakaš direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona.

Oboljeli su smješteni u Sarajevskom kliničkom centru koji ga praktično jedini može identificirati, a kako se doznaje, osoba iz Viteza inicijala R.E. preminula je od posljedica gripe u utorak navečer.

Ono što brine je činjenica da se svi drugi slučajevi gripe vode kao influenca ali zasada bez teških komplikacija.

Za pretpostaviti je da značajan broj, možda čak i 50 posto tih slučajeva influence imaju taj H1N1 virus u sebi, tvrdi Karakaš.

Stoga je preporuka da građani izbjegavaju mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi, te povedu računa o osobnoj higijeni i ishrani.

Izvor: drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o