Izetbegović pozvan na saslušanje u SIPA-u

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozvan je na saslušanje u Agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u vezi sa imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadora BiH u Sloveniji, saznaje Srna iz izvora bliskih bezbjednosnim agencijama u BiH.

Izetbegović će biti saslušan, najvjerovatnije, sutra. Prema izvoru Srne, Izetbegović će biti saslušan zbog nepoštivanja procedure u vezi sa imenovanjem Hadžijahićeve na mjesto ambasadorice BiH u Sloveniji, odnosno krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nermana Hadžijahić imenovana je za ambasadoricu na prijedlog Izetbegovića na sjednici Predsjedništva BiH održanoj 12. januara.

Izvor: fokus.ba

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/