Općinski sud Bugojno riješio više od 2.600 predmeta

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Općinski sud u Bugojnu je u prva tri mjeseca ove godine riješio 2.643 predmeta.

-Iako smo radili sa smanjenim brojem izvršilaca, postigli smo odlične rezultate. Posebno smo ponosni što smo uspjeli riješiti 1.112 starih predmeta iz Plana rješavanja predmeta u 2017. godini – kazala je predsjednica ovog suda Randžana Hadžibegović-Haračić.

Po njenim riječima, jedanaest sudija i jedan stručni saradnik u prosjeku su riješili po 93 predmeta, što Općinski sud Bugojno svrstava na 2. mjesto u Federaciji BiH i 4. mjesto među 77 redovnih sudova u našoj zemlji.

-Uspjeh koji smo postigli je rezultat pojačanog angažmana uposlenih na rješavanju predmeta po starosti inicijalnog akta, i aktivnosti sudske uprave na kontinuiranom praćenju dinamike rješavanja starih predmeta – naglasila je.

Ovo je, dodaje, jedna od primarnih aktivnosti Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV), kojom se osigurava da sudovi u potpunosti poštuju ispunjenje i realizaciju planova, po pitanju rješavanja predmeta iz svoje nadležnosti.

– Zahvaljujući aktivnosti, čija je implementacija počela 2010., broj neriješenih starih predmeta stalno opada, a to utiče i na smanjenje ukupnog broja neriješenih predmeta, te skraćivanje trajanja sudskih postupaka za što ćemo se i u buduće zalagati – zaključila je predsjednica Općinskog suda Bugojno.

Rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/