Bugojno: Novac arapskih investitora za “Biser Rostova” nekoliko puta vraćan u Katar

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/
Bugojno: Novac arapskih investitora za

Projekt gradnje “Bisera Rostova”, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji finansiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen.

Investitori ogorčeni

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje.

Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar.

– Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sistemu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju – rekao je Šahman.

asim-sahman

Šahman: Brojni problemi

Dodao je da su arapski investitori bili ogorčeni.

– Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokratijom – kaže Šahman.

Izmjene projekta

Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene.

– Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova – rekao je Šahman.

Avaz.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o