OO SDP BiH BUGOJNO: Saopštenje za javnost

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Svjedoci smo proteklih dana da je našu zemlju zahvatio val hladnoće koji je donio jako niske temperature.

Tradicionalno, već duži niz godina građani Bugojna imaju problema sa grijanjem koje se isporučuje od strane određenih gradskih toplana, te su, iako uredno plaćaju, prinuđeni da potraže i alternativne izvore zagrijavanja svojih domova.

Zabrinjavajuće je da u ove hladne zimske dane određene gradske toplane ne lože adekvatan ogrjev, već primjetno je da se isti zamjenjuje raznim otpadom (smećem), te  štetnim  i nekvalitetnim ogrjevnim materijalima,  koji uzrokuju zagađenje životne sredine, a samim time donose, pored veoma neugodnog mirisa, i zdravstvene tegobe za naše građane.

Također, ozbiljan problem je i taj što u samom centru grada vidimo ruglo ispred kotlovnice, nabacani  takozvani ogrjev  koji blokira prilaz stambenim zgradama, te u slučaju bilo kakve potrebe vozila prioriteta ne mogu pristupiti licu mjesta.

Prethodnih godina imali smo situaciju da su se određene delegacije stanara obraćale za pomoć općinskom načelniku i Općinskom vijeću za rješavanje ovih problema, međutim ni nakon tolikih obećanja razgovori nisu urodili plodom, te je situacija i dalje kako vidimo zabrinjavajuća.

Ovim putem, tražimo da se u rješavanje ove problematike HITNO uključe nadležne općinske inspekcije, kako bi građani Bugojna napokon imali adekvatno grijanje, koje uredno plaćaju, ali i čistu i urednu životnu okolinu.          

S poštovanjem

                                                                                                                                                                                                                     

OO SDP BiH BUGOJNO

P r e d s j e d n i k

Admir Škandro s.r.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/