Čavara i potpredsjednici se počastili novim automobilima ukupne vrijednosti 117 hiljada KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Predsjednik i oba potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine odlučila su da se u 2016. godini počaste novim automobilima koji građane FBiH koštaju više od 117 hiljada KM.

Uskraćivanje sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) zbog nesprovođenja reformi, isto kao i teška finansijska situacija u BiH, nisu spriječili predsjednika i potpredsjednike FBiH da raspišu javne nabavke za nove automobile.

Od čelnika Federacije BiH “najskromniji” je bio predsjednik FBiH Marinko Čavara (HDZ) koji je 28. decembra 2016. godine uputio obavijest o nabavki službenog putničkog motornog vozila. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 42.735,04 KM.

Najskuplji automobil nabavlja potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda Milan Dunović (DF) koji je obavijest o nabavki motornog vozila objavio 20. oktobra 2016. godine. Vrijednost Dunovićevog automobila bez PDV-a je 55.000 KM.

Novim službenim vozilom počastila se i potpredsjednica iz reda bošnjačkog naroda Melika Mahmutbegović (SDA) koja je automobil bez PDV-a platila 54.427,35, a oglas za nabavku je objavljen 15. jula 2016. godine.

Za razliku od Mahmutbegović koja je kupila vozilo marke Passat B8, još uvijek nije poznato da li su Čavara i Dunović dobili nove automobila i koje su oni marke.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/