OO SDA Bugojno održala press konferenciju na temu “Zdravstvena i socijalna zaštita”

https://www.bugojno-danas.info/


OO SDA Bugojno danas je u svojim prostorijama održala treću press konferenciju u sklopu predizborne kampanje za opće izbore u našoj zemlji. Tema je bila zdravstvo i socijalna zaštita, o čemu su govorili kandidati SDA za Skupštinu SBK-a: Šefika Bajrić i Adnan Bašić.

Dr. Šefika Bajrić, osvrnula se na prethodne 3 godine šta je urađeno na podizanju nivoa zadravstvene zaštite u Bugojnu. Izdvojila je nekoliko projekata bitnih za bolji rad Doma zdravlja i Opće bolnice, prvenstveno dijalizni centar i postrojenje za sanaciju medicinskog otpada. Nabavljeni su bitni medicinski aparati, obnovljne vozni park sa tri sanitetska vozila te povećana tranša za lijekove sa esencijalne liste. Istakla je da će u narednom periodu raditi na još većem podizanju nivoa primarne i bolničke zdravstvene zaštite, proširenju liste esencijalnih lijekova te edukaciji kadrova.

Prilikom svog izlaganja na temu socijlana zaštita, Adnan Bašić se osvrnuo na reformsku agendu SDA koja podrazumjeva: reformu zakonodavstva, javne uprave i politike zapošljavanja, zdravstvenog sektora i obrazovanja, a posebno se osvrnuo na reformu socijalne zaštite. SDA je provedbom ovih reformi učinila mnogo jer samo SDA vodi pozitivne procese i borbu za očuvanje države i njenih naroda. Snažna SDA – snažna BIH, istakao je na kraju press konferencije Adnan Bašić.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/