OO SDA BUGOJNO: Obilježena 23. godišnjica genocida u Srebrenici

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U Memorijalnom centru Potočari danas je klanjana dženaza i ukop posmrtnih ostataka 35 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici. Izložbom fotografija, prigodnim govorom i podjelom cvjetova koji su sinonim Srebrenice i u našem gradu obilježena je 23. godišnjica sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici. Program je organizovala OO SDA Bugojno.

Na centralnom gradskom trgu podijeljeno je više od 850 cvjetova koje su same izradile članice Asocijacije žena bugojanske SDA. Građani su imali priliku pogledati i izložbu likovnih radova i fotografija Adine Kero i Huseina Šljive. Prigodnim recitalom Lamija Mlaćo i Senad Milanović odali su počast žrtvama nemilog događaja.

“Ovo je samo jedan mali dio onoga što svi zajedno možemo učiniti da se genocid u Srebrenici ne zaboravi i da se više nikada i nigdje ne ponovi”  istakla je u svom obraćanju Subha Agić-Habib. 

Podsjećamo, u mezarju Memorijalnog centra Potočari do sada je smiraj pronašlo 6.575 žrtava genocida u Srebrenici. Još se traga za više od hiljadu žrtava. Ukopom 35 žrtava genocida, porodice žrtava nevino stradalih barem su na neki način osjetili smiraj time što su njihovi najbliži dobili svoje mjesto za vječni počinak u dolini bijelih nišana u Potočarima.

“I mi danas sa ovog mjesta, moramo poručiti da smo u mislima s porodicama stradalih te da je Srebrenica naša neprebolna rana, da genocid nikada nećemo zaboraviti te da ćemo i dalje njegovati kulturu sjećanja, ne da se svetimo, nego da nam se ništa slično više ne bi ponovilo” naglasila je Subha Agić-Habib.

Sabina Kadunić / RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o