OO DF Bugojno: Saopćenje za javnost!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Saopćenje za javnost OO DF Bugojno prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo ovih dana brojnih najava općinske administracije, konkretno načelnika općine, o novim infrastrukturnim projektima, koji bi trebali doprinijeti ljepšem izgledu našeg grada. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Iza svega se krije, po ko zna koji put, pokušaj da se najavom projekata iz oblasti infrastrukture skrene pažnja sa životnih pitanja naših građana i tako sakrije ogroman „propuh“, koji vlada u općinskom budžetu.

Pozivamo općinskog načelnika, da odgovori na samo nekoliko pitanja:
– Šta je sa isplatom poticaja poljoprivrednicima za 2016 i 2017. godinu,
– Šta je sa isplatom stipendija studentima,
– Šta je sa isplatom porodiljskih dodataka još iz prošle godine,
– Šta je sa isplatama predviđenih novčanih tranši bugojanskim sportskim klubovima, koji mjesecima ne primaju pomenuta sredstva…

Izlaziti u javnost sa informacijama o budućem ljepšem izgledu grada, kada je na Zavodu za zapošljavanje gotovo šest hiljada nezaposlenih od kojih je više od polovine na donjem pragu egzistencije je u najmanju ruku degutantno i sramotno. Brojni Bugojanci su se uvjerili da se ne može živjeti od obnovljenih ulica u centru grada.

Da se radi o do sada najvećoj budžetskoj krizi od početka vladavine, tačnije nevladavine aktuelnog načelnika, građani Bugojna uvjerit će se i uvjeravati i narednih mjeseci kada budžetska rupa postane još veća, a obećano – neispunjeno.

Također, čudi pasivnost vijećnika vladajuće većine, koji ne čine ništa da se održi sjednica Općinskog vijeća, nakon nekoliko mjeseci pauze i razmatraju brojna važna pitanja, poput gore pomenutih, ali i drugih, koja još odavno zaslužuju pažnju…

Očito, nemaju hrabrosti nametnuti stavove „povratniku“ u svoje redove, koji po svemu diktira sve odnose unutar pomenute većine.

Jedno je sigurno: Dok vlada šutnja onih koji su preuzeli odgovornost za stanje u lokalnoj zajednici, gledaćemo nemilosrdno i bespotrebno trošenje budžetskih sredstava na koncerte ispred zgrade Medžlisa IZ, koride u okolini Bugojna, te razne aktivnosti brojnih nevladinih organizacija, kojih u našem gradu ima kao pečurki poslije kiše.

Pres OO DF Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/