Odgovor na saopćenje za javnost SDP-a Bugojno “Kako se troše narodne pare!”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Saopćenje vam prenosimo u cijelosti:

Ugodno smo iznenađeni činjenicom da je SDP konačno počeo voditi računa o tome kako se troši budžetski novac. Svakako bi bilo dobro da su to radili u vrijeme kada su njihovi kadrovi bili nosioci izvršne vlasti i kada su raspolagali budžetskim sredstvima jer su ostali poznati po rastrošnosti i galantnosti kada je u pitanju bilo trošenje, ne samo reprezentacije, nego i novca iz drugih budžetskih stavki.

Našoj javnosti a posebno ugostiteljima, ostali su u sjećanju veliki računi sa kafanskih druženja. Pamte se i priče o insistiranju pojedinih funcionera da im ugostitelji izdaju fiktivne račune koji su značajno prelazili cifru od realizovanih usluga. Išlo se i do te mjere da su se budžetskim novcem finansirali rođendani, častile porodice i prijatelji na državni račun a da ne govorimo o ostalim načinima trošenja novca.

Ono na šta je potpredsjednica Mahmutbegović posebno ponosna, jeste činjenica da je njenim dolaskom na ovu funkciju, poslovanje ovog kabineta po prvi put dobilo pozitivnu revizorsku ocjenu. Pozitivno je ocijenjeno poslovanje tokom 2015. godine i 2016. godine, s posebnim akcentom na velike uštede i smanjenje troškova ovog ureda. Samo ćemo istaći da su troškovi reprezentacije dolaskom potpredsjednice Mahmutbegović na ovu poziciju, smanjeni za više od 50 %.

Možda je potrebno napomenuti da strukturu reprezentacije ne čine samo troškovi jela i pića, nego i ostale stavke koje nije potrebno ovdje sada navoditi, a jasno su definisane Pravilnikom.

Poznata je činjenica da potpredsjednica Mahmutbegović nije ljubitelj pića ni kafana tako da su troškovi te vrste skoro pa zanemarivi. Takođe je poznato da se krajnje odgovorno odnosi prema budžetskom novcu te da ima jednu posebnu osjetljivost prema socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva. Iz tih razloga, još odgovornije se odnosi prema svom poslu i nastoji smanjiti troškove i napraviti nove uštede.

Ukoliko ima potrebe da podsjetimo SDP na način trošenja budžetskog novca u vrijeme njihovog mandata, svakako mogu pogledati revizorske izvještaje i vidjeti kako su i koliko novca trošili njihovi ministri. Sve je ostalo zabilježeno. Sigurni smo da bi oni javnosti bili daleko interesantniji nego izvještaj koji SDP Bugojno pominje u svom saopćenju.

Potpredsjednica Mahmutbegović svakako podržava transparentnost kada je u pitanju trošenje budžetskog novca te će se nastaviti ponašati krajnje odgovorno prema tim sredstvima, a posebno zbog toga što situacija u državi zahtjeva od svih nosilaca vlasti, krajnje odgovoran i racionalan odnos prema budžetskom novcu.

Služba za odnose s javnošću

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/