OO BOSS BUGOJNO: Za loše stanje u Bugojnu odgovornost snosi neodgovorna i korumpirana vlast

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Iako je Bugojno grad velikih potencijala, za loše stanje u društvu odgovornost snosi neodgovorna i korumpirana vlast,navodi se u saopštenju OO-BOSS-a Bugojno.

“Neodgovorna i neprofesionalna lokalna samouprava snosi punu odgovornost pred građanima Bugojna za nazadovanje u ekonomskom, društvenom i moralnom smislu.
Na svoje nezadovoljne sugrađane, koji imaju svoje probleme, potrebe i želje za bolje sutra i koji žele da budu uvaženi, lokalna vlast gleda kao na problem koji pokušava rijesiti mitom, kupovinom glasova, zloupotrebom državnih resursa, ucjenama i brojnim neispunjenim obećanjima“, poručuju iz BOSS-a Bugojnu.

Kako navode iz BOSS-a Bugojno treba transparentnu vlast koja na nezadovoljstvo građana gleda kao na signal da je krajnje vrijeme za preduzimanje konkretnih koraka. Potrebno je definisati strateške pravce razvoja, kreirati ambijent za ozdravljenje bugojanske privrede omogućiti jednaka prava i šanse za sve, iskorijeniti nepotizam pri zapošljavanju, vratiti dostojanstvo i vjeru u naš grad, i naravno, podsticati zapošljavanje mladih ljudi. Držimo do toga da je neophodno uzeti u obzir dvostruku važnost mladih u društvu. Mladi i obrazovani ljudi kao društveni i ekonomski potencijal čine lokomotivu privrednog razvoja i prosperiteta, ali pored toga bitno je i da budu srećni i zadovoljni životom u svom gradu, da tu i ostanu, zasnivaju svoje porodice i izgrađuju budućnost kakvu zaslužuju.

Predsjednik OO-BOSS Bugojno
Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/