Online bitka za glasače važnija nego ikad: Kako će bugojanski političari koristiti društvene mreže

https://www.bugojno-danas.info/

Izborna kampanja pred Lokalne izbore u našoj zemlji zvanično počinje sutra, 16. oktobra, i trajat će do 14. novembra. Ipak, “bitka” za glasače umnogome će se razlikovati ovih izbora u odnosu na ranije izborne kampanje zbog situacije izazvane pandemijom. Čini se kako će političke partije sada više nego ikada koristiti online oglašavanje kako bi izborile svoje glasove.

Bugojno Danas i ove izbore nudi političko oglašavanje svim političkim subjektima koji se mogu javiti na broj telefona 062 602 992 ili na mail bugojnodanas@gmail.com

Za Lokalne izbore 2020. godine u Bugojnu ovjerena su ukupno 192 kandidata i to 4 kandidata za načelnika te 188 kandidata za općinsko vijeće Bugojno od čega 77 žena. Pomenuti kandidati će biti na listama 15 stranaka.

Dok entitetski krizni štabovi pozivaju stranke da se suzdrže od velikih predizbornih okupljanja kako ne bi narušili epidemiološku situaciju i pogodovali eventualnom širenju koronavirusa, društvene mreže spremne su za usijanje.

Sigurno je da će kao i ranijih godina Facebook, Instagram i slične mreže obilovati fotografijama, videosnimcima i porukama političkih stranaka i njihovih načelničkih i vijećnićkih kandidata.

Kada je riječ o prisustvu političkih stranaka i njihovih predstavnika na mrežama, moglo bi se reći da tek mali broj njih nema svoje profile. Ipak, najaktivnije su mlađe generacije kojima su društvene mreže svakodnevnica.

Sigurno je da mlađi političari i političarke razumiju važnost društvenih mreža te da će sigurno biti agilniji i prisutniji na ovom kanalu, dok stariji nerijetko mnoga pitanja ostavljaju neodgovorenim ili je evidentno da uopće oni lično ne stoje iza svojih profila i stranica, što ostavlja jedan vrlo neautentičan utisak isprazne komunikacije.

klix.ba/Bugojno Danas

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/