Omladinska organizacija DVOC i FK Radnik obilježila FARE “Football People” sedmicu u Donjem Vakufu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Omladinska Organizacija DVOC je posjetila lokalni klub iz Donjeg Vakufa te smo tom prilikom razgovarali sa sekretarom kluba Dautbegović Sulejmanom koji nam je ujedno objasnio situaciju u klubu i ligama u kojima nastupa FK Radnik u svim selekcijama. Također smo razgovarali o odlascima na gostovanja da li postoje predrasude između dječaka različite nacionalnosti, gdin. Dautbegović nam je objasnio da u omladinskim ligama Federacije i SBK kantona sve se zasniva na fer i korektnom odnosu i da nije bilo incidenata među dječacima. Također smo posjetili pionire i kadete ovog kluba i napravili prezentaciju o Fare Football sedmici, razgovarali sa trenerima i skrenuli pažnju na pojavu diskriminacije u sportu .

“Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu, FARE Network počela je danas s projektom čiji je cilj promocija antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal.

U projekat se uključilo više od 100.000 učesnika koji za vrijeme akcije pod nazivom “Football People” sprovode svoje projekte širom Evrope.

Prošle godine za vrijeme dvije sedmice u oktobru organizovano je više od 2.000 aktivnosti u 60 zemalja za koje je FARE Network omogućio više od 250 grantova.

Da li fudbal sa svim ljepotama, strašću i uzbuđenjima koje sobom nosi, treba da bude dostupan svima? To pitanje je u fokusu ove velike kampanje u kojoj se očekuje učešće brojnih klubova, navijačkih grupa i organizacija iz cijele Evrope, pa tako i iz naše zemlje.” Istakao je za nas portal kordinator projekta gdin. Amer Hodžić.

Omladinska organizacija DVOC već 4. godinu za redom surađuje sa Fare mrežom.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/