Ne upravljamo mi NK Iskrom! Saopštenje Sportskog saveza Bugojno

Muris Ćurić, Almir Bašić, Amer Gasal, Đenan Mahmutbegović, Aldin Pandžo i Hamza Malbašić
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.eki.ba'

U redakciju portala Bugojno Danas stiglo je saopštenje za javnost od predsjednika sportskog saveza Bugojno Aldina Pandže povodom natpisa navijačke grupe Vandali gdje su dali rok Sportskom savezu i NK Iskra da se oglase o trenutnom stanju. Saopštenje upravnog odbora Sportskog saveza Bugojno prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Sportski savez općine Bugojno Saopštenje za javnost Datum:16.08.2019 g.

Povodom natpisa, koji su se pojavili u javnosti, a odnose se na nekorektno prozivanje Sportskog saveza Bugojno vezano za krizu u NK Iskra, želimo istaknuti sljedeće:

Sportski savez na čijem sam čelu spreman je u punom kapacitetu pomoći u prevazilaženju krize u NK Iskra, ali odbijamo stavljanje bilo kakve negativne hipoteke na naš dosadašnji kratkoročni rad.

Problemi u NK Iskra nisu od jučer, oni su prisutni dugi niz godina. Novoizabrano rukovodstvo Sportskog saveza nije u mogućnosti dati odgovor na bilo koje pitanje vezano za NK Iskra.

Svjesni smo razočarenja koje vlada kod svih navijača, zabrinutosti svih istinskih ljubitelja sporta, nogometa posebno, za događaje u jednom od zaštitnih imena našeg grada, ali prozivati novi saziv Sportskog saveza koji je izabran prije nekoliko mjeseci i koji je zvanično registrovan u Ministarstvu pravosuđa i uprave 29.07.2019 godine nije korektno.

Novom sazivu Sportskog saveza nije u nadležnosti da upravlja i rukovodi nijednim sportskim kolektivom u našem gradu pa ni NK Iskra. Ono što sigurno znam, jeste da će rukovodstvo Sportskog saveza biti na strani onih dobronamjernih ljudi koji žele oporavak bugojanskog sporta na transparentan i zakonit način. Na tom putu svaka pozitivna ideja naići će na pozitivan stav unutar Sportskog saveza.

Na kraju pozivamo sve na zajedničko djelovanje u cilju poboljšanja slike sporta u našem gradu i stavljamo se na raspolaganje u punom kapacitetu za organizaciju Skupštine NK Iskra kao i izboru Upravnog odbora koji bi radio na rješavanju krize u NK Iskra, i ne samo NK Iskra nego svih sportskih kolektiva u našem gradu.

Predsjednik Sportskog saveza Bugojno Aldin Pandžo

https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3503129843060999' http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/02/10/akcija-za-pocetak-sedmice-10-2-12-2-2020/'