Održana Svečana sjednica Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Jajcu je u subotu, 25.11.2017. godine, održana Svečana sjednica Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB, sa predsjednicima OO SDP BiH SBK/KSB i članovima Opštinskog odbora SDP BiH Jajce, povodom obilježavanja 74-te godine ZAVNOBIH-a .

Tom prilikom je govoreno o važnosti Dana državnosti Bosne i Hercegovine, od 1943.godine pa sve do danas. Ovaj datum i ovaj događaj ostat će trajno upisan u istoriji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe.

Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili građane BiH kroz burnu istoriju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude.

Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima.

Bez obzira šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas.

Socijaldemokratska partija BiH će baštiniti sve odluke delegata sa zasjedanja ZAVNOBIH – a, sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno progresom i jednakošću svih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Također, na ovoj sjednici data je puna podrška OO SDP BiH Donji Vakuf u rješavanju nagomilanih problema u Opštini Donji Vakuf.

Jednoglasno je podržan zaključak Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB da MUP SBK/KSB podhitno istraži i privede pravdi osobe koje su učestvovale u paljevini kuće Vajzović Adnane, člana UO JU „Dom zdravlja“ Donji Vakuf.

Nakon Svečane sjednice položeno je cvijeće na spomen obilježja ispred Muzeja AVNOJ-a u Jajcu.

ODNOSI S JAVNOŠĆU KO SDP BiH SBK/KSB

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/