Održana Svečana akademija povodom Dana STŠ Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u Kristalnoj sali općine Bugojno upriličena Svečana akademija povodom Dana Srednje tehničke škole. Ove godine, škola slavi jubilej budući da ispraća 50. generaciju maturanata.

Na Svečanoj akademiji prisutnima se obratio direktor Srednje tehničke škole Bugojno Nahid Šupić koji je ovom prilikom istakao da imaju u planu uvesti novo zanimanje kako bi ova ustanova još više dobila na značaju. Zahvalio se svima koji su svojim prisustvom uveličali današnju akademiju, RTV Bugojno na medijskom praćenju, bugojanskim portalima kao i načelniku Općine Bugojno Hasanu Ajkuniću koji iz opravdanih razloga nije mogao da prisustvuje današnjoj manifestaciji.

U ime načelnika općine Bugojno, prisutnima se obratio Sead Karahodžić, pomoćnik načelnika za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu koji je čestitao školi na jubileju kao i na brojnim generacijama koje je ova ustanova ispratila. Ove godine STŠ Bugojno ispraća 50. generaciju maturanata , što je izuzetan uspjeh za jednu obrazovnu ustanovu.

Na Svečanoj akademiji uručene su zahvalnice učenicima koji su ušestovovali na takmičenjima iz matematike, engleskog jezika, spelovanja, automatike i elektroenergetike. Dodijeljene su i zahvalnice učenicima generacije kao i učenicima za primjerno vladanje. Zahvalnica za najbolji razred pripala je II c razredu.

Akademiju je upotpunio bogat kuturno- zabavni program.

Učenicima i profesorima Srednje tehničke škole Bugojno, čestitamo jubilej uz želje za uspješan rad i u godinama koje su pred nama, a maturantima mnogo sreće u novim životnim izazovima koji su tek pred njima.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/