Održana svečana akademija povodom Dana općine Bugojno

# https://www.zekataxi.com/

Svečana akademija povodom 20. maja, Dana općine Bugojno, upriličena je danas u tome gradu u prisustvu predstavnika političkog, privrednog i kulturnog života.

Čestitke svim građanima za Dan općine uputili su načelnik Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i njegov zamjenik Salih Gurbeta.

-Svaki čovjek treba da bude ponosan na svoj grad, a mi koji smo ovdje trebamo biti još više ponosni na svoje Bugojno, koje neizmjerno volimo i slavimo svake godine – kazao je načelnik Ajkunić.

Istaknuo je doprinos članova Organizacionog odbora i hiljada onih koji su sudjelovali u događajima i manifestacijama, upriličenim u sklopu Programa obilježavanja Dana općine Bugojno.

-Tražimo u svom srcu više pozitivne energije kako bismo jedni druge više voljeli, uradimo svaki dan nešto što će ostati iza nas, a što će biti dobro za naš grad – poručio je.

Ovom prilikom, priznanje „Plaketa općine Bugojno“ za doprinos razvoju općine u kulturnom, edukativnom i drugom radu dodijeljeno je bugojanskom teatru „Fedra“ Bugojno, a u čije ime se prisutnima obratila prof. Senada Milanović.

U kategoriji fizičkih osoba, isto priznanje uručeno je Asimu Šahmanu, za doprinos razvoju općine Bugojno u sportskom, humanitarnom, privrednom i drugom radu.

Svečanost su nastupima uveličali učenici Osnovne muzičke škole Bugojno, te članovi Teatra „Fedra“, Vokalnog ansambla Bugojno, Ženskog vokalnog ansambla HKD „Napredak“ Podružnica Bugojno i Gradskog hora Bugojno.

Odluku da se 20. maj obilježava kao Dan općine Bugojno vijećnici iz toga grada usvojili su 19. maja 2008., a povod je bila prva sjednica Gradskog vijeća, održana 20. maja 1886.

Sjednicom je predsjedavao tadašnji načelnik Tahir-aga Vidimlić, a u njenom radu participirali su vijećnici svih konfesija, koje su tada živjele na prostoru Bugojna.

Taj događaj predstavlja i prvi oblik parlamentarizma, demokratije i političkog djelovanja kroz državne institucije sistema na ovom području.

fena

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o