Održana Skupština Udruženja penzionera – umirovljenika Općine Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je održana radna sjednica Skupštine Udruženja penzionera – umirovljenika Općine Bugojno.Na dnevnom redu se našlo 14 tačaka koje su bez ikakvih problema i usvojene, te je rad Skupštine ocijenjen vrlo uspješnim.

Skupštinom je predsjedavao Marko Zelić, a nakon izbora radnih tijela Skupštine, razmatrani su ,a potom i usvojeni : izvještaj o radu Upravnog odbora u 2015.godini , financijski izvještaj kao i izvještaj Nadzornog odbora o zakonitosti raspolaganja novčanim sredstvima Udruženja penzionera u prošloj godini. Prijedlog plana prihoda i rashoda za ovu godinu ,kao i prijedlog odluke o visini članarine ,vrsta i visina pomoći članovima Udruženja penzionera ,takodje su se našli na dnevnom redu Skupštine penzionera, a i ove tačke su bez problema usvojene.

U drugom dijelu Skupštine bugojanskih penzionera razmatrana je a potom i usvojena ostavka predsjednika Skupštine penzionera umirovljenika SBK Ekrema Šečića, uz odluku da se do daljneg zamrznu odnosi između Općinskog udruženja i Kantonalnog saveza, a upućen je i zahtjev da se po ovom pitanju pismeno izjasni predsjednik Skupštine Saveza penzionera u Federaciji BIH. U nastavku Skupštine penzionera/umirovljenika Bugojno, donesena je odluka o izboru člana Izvršnog odbora Saveza penzionera-umirovljenika SBK ispred bugojanskog udruženja, te je izabran Mijo Pilić, a usvojena je i odluka o izboru Ismeta Hadžibegovića za člana Skupštine i za člana UO Udruženja.

Tokom Skupštine razgovarano je i o aktuelnoj problematici sa kojom se najstarija populacija našeg društva suočava u cijeloj državi, od visine penzija, njihovom kašnjenju i ostalim poteškoćama penzionera.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/