Održana Skupština Udruženja penzionera – umirovljenika Općine Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas je održana radna sjednica Skupštine Udruženja penzionera – umirovljenika Općine Bugojno.Na dnevnom redu se našlo 14 tačaka koje su bez ikakvih problema i usvojene, te je rad Skupštine ocijenjen vrlo uspješnim.

Skupštinom je predsjedavao Marko Zelić, a nakon izbora radnih tijela Skupštine, razmatrani su ,a potom i usvojeni : izvještaj o radu Upravnog odbora u 2015.godini , financijski izvještaj kao i izvještaj Nadzornog odbora o zakonitosti raspolaganja novčanim sredstvima Udruženja penzionera u prošloj godini. Prijedlog plana prihoda i rashoda za ovu godinu ,kao i prijedlog odluke o visini članarine ,vrsta i visina pomoći članovima Udruženja penzionera ,takodje su se našli na dnevnom redu Skupštine penzionera, a i ove tačke su bez problema usvojene.

U drugom dijelu Skupštine bugojanskih penzionera razmatrana je a potom i usvojena ostavka predsjednika Skupštine penzionera umirovljenika SBK Ekrema Šečića, uz odluku da se do daljneg zamrznu odnosi između Općinskog udruženja i Kantonalnog saveza, a upućen je i zahtjev da se po ovom pitanju pismeno izjasni predsjednik Skupštine Saveza penzionera u Federaciji BIH. U nastavku Skupštine penzionera/umirovljenika Bugojno, donesena je odluka o izboru člana Izvršnog odbora Saveza penzionera-umirovljenika SBK ispred bugojanskog udruženja, te je izabran Mijo Pilić, a usvojena je i odluka o izboru Ismeta Hadžibegovića za člana Skupštine i za člana UO Udruženja.

Tokom Skupštine razgovarano je i o aktuelnoj problematici sa kojom se najstarija populacija našeg društva suočava u cijeloj državi, od visine penzija, njihovom kašnjenju i ostalim poteškoćama penzionera.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/