ODRŽANA PROGRAMSKA KONVENCIJA OO SDP BiH BUGOJNO

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sinoć je u punoj Kristalnoj Sali Općine Bugojno održana Programska konvencija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Bugojno na kojoj je predstavljen Izborni program za predstojeće lokalne izbore.

Izborni program je predstavio predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Bugojno Admir Škandro, te je tom prilikom naglasio da će listu za predstojeće lokalne izbore sačinjavati najkvalitetniji kadrovi ispred SDP BiH Bugojno, a 50% liste čine mladi ljudi, što je jasan dokaz, kako je naveo predsjednik Škandro da SDP BiH Bugojno želi mlade uključiti u rješavanju lokalne problematike.

Također, na Konvenciji su se obratili i predsjednik Kantonalnog odbora Srednjobosanskog kantona, Mira Grgić, članica Predsjedništva SDP BiH, Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH i Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH naveo je da je cilj Općinske organizacije SDP BiH Bugojno između 8 i 10 vijećnika, te da SDP bude najjača stranka u vijeću i apsolutna većina sa srodnim strankama.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić naveo je da zajednički imenitelj za sve SDP-ove organizacije su odlični izborni programi u kojima su sadržana konkretna rješenja za mnoge probleme građana, od onih socijalnih, pa sve do problema nezaposlenosti. S tim u vezi, naveo je da je nezaposlenost inače najveći problem u lokalnim sredinama, te da se rijetko koja lokalna vlast konstantno bavi rješavanjem ovog problema, pravdajući se da to trebaju raditi viši nivoi vlasti. Kako je rekao predsjednik Nikšić u Izbornim programima SDP-a je jasno navedena mogućnost zapošljavanja od strane lokalnih vlasti, čime se želi riješiti ovaj višedecenijski problem.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/